Woltz, Anna: Mavec

Leto izida: 2017Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

WOLTZ, Anna: Mavec. – Dob pri Domžalah : Miš, 2017.

Anno Woltz poznamo po romanih Dekle z Marsa, Aljaska in Nenavaden teden s Tesso. Zdaj pa je med nas prišel prevod romana Mavec.

Glavna junakinja, dvanajstletna Felicija, ki želi, da jo kličejo Fic, se znajde v zapleteni zgodbi v kateri se bori s svojimi čustvi. Pred kratkim je izvedela, da je njihova družina razpadla. Oče in mama sta se ločila, Fic in njeno sestro Brino pa čaka življenje, ki bo po dnevih razdeljeno med oba starša.

Zgodba se začne kar malo grozno. Fic gleda skozi okno, kako se po ledenem in zasneženem pločniku približuje kolo na katerem sta oče in sestra Brina. Medtem, ko ji oče pomaha, se zgodi nesreča in padeta s kolesa. Brini ostre sanke ob padcu odrežejo prst. To je uvodni zaplet, ki pa mu sledi še veliko nepričakovanih dogodkov.

Zgodba se nadaljuje na urgenci bolnišnice. Brina čaka na poseg, da ji bodo prstek prišili nazaj na svoje mesto. Medtem pa Fic, da bi se zamotila, raziskuje po bolnišnici. Spozna fanta po imenu Adam, ki je v bolnici zaradi prerano rojenega brata. Spozna tudi deklico Primulo, ki okreva po operaciji srca. Seveda so v bolnici lepi zdravniki, v katere se zaljubljajo pacientke in tudi lepi zdravniki v katere se zaljubljajo medicinske sestre.

Fic, ki je super uspešna pri kompliciranju zadev in odnosov, obenem ugotovi, da je dobra tudi pri reševanju zagat in težav, ki jih povzroči. Kaj pa mavec? Tega si prisluži Fic, kljub temu, da nima zlomljene roke. Kako in zakaj? Vabim vas, da si preberete v mladinskem romanu, ki ga ne odložiš dokler ne prideš do konca.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.