Vodnik po prireditvah - november 2017

20. NOVEMBER - Praznovali smo DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC - Kaj se je dogajalo?

RAZSTAVE V ENOTAH MARIBORSKE KNJIŽNICE - november 2017

V SREDIŠČU
RAZSTAVA: 25 LET KNJIŽNIČNEGA CIKLA. Pregledna razstava
o eni najpomembnejših dejavnosti Mariborske knjižnice. V avli in preddverju Knjižnice Rotovž.

 

ZA OTROKE

KAJ IMA KON - TIKI S PIONIRSKO KNJIŽNICO?

Norveški raziskovalec Thor Heyerdahl se je leta 1947 z ekipo štirih pustolovcev odpravil na neverjetno potovanje na splavu iz balzovine po Tihem oceanu. Plovilo, narejeno po vzoru inkovskih staroselcev in poimenovano po sončnem božanstvu Kon -Tikiju, je za dolgo pot od Peruja do otoka Raroia potrebovalo 101 dan. Po njihovem vzoru so mariborski pionirji na Pagu pet let kasneje uprizorili svojo odpravo.
Vabimo skupine vrtčevskih otrok in osnovnošolcev na vodene oglede po knjižnici in razstavi. Prosimo za predhodno prijavo..
Ilustracija: Erik Hesselberg. V: Kon - Tiki in jaz. Ljubljana, 1952

DRAVA – REKA PRIPOVEDUJE. S tematsko razstavo, ki sloni na ljudskih pripovedih, starih razglednicah in etnografskih eksponatih, predstavljamo preteklo življenje ob reki Dravi. Bogatijo jo tudi izdelki otrok Likovne šole Packa, ki so jih ustvarili po motivih iz zgodb.

Vabimo skupine vrtčevskih otrok in osnovnošolcev na vodene oglede po knjižnici in razstavi. Prosimo za predhodno prijavo.

Ilustracija: Lilit Glavan Čander, 9 let

  • Modrost za mladost. SLOVENSKI MLADINSKI PISATELJI IN PRILJUBLJENE KNJIGE NJIHOVEGA OTROŠTVA. Petek, 24. novembra 2017, začenjamo s spletno razstavo na www.mb.sik.si.

ZA ODRASLE

  • 25 LET KNJIŽNIČNEGA CIKLA. Pregledna razstava o eni najpomembnejših dejavnosti Mariborske knjižnice. V avli in preddverju Knjižnice Rotovž.
  • Lesen nakit Urša. Razstava ročno izdelanega in unikatnega nakita Urške Osvald. Knjižnica Kamnica.
  • Martin Luther in 500 let reformacije. Knjižnica Pekre.
  • Mojstrovine knjižnih zbirk. Razstavljamo najboljša dela iz knjižnih zbirk Bralec, Stopinje, Babilon, Svila in Velike ljubezni. Knjižnica Tabor
  • Sporočila na nitkah. Razstava lutk, ki so nastale v URI – Soča Centru za poklicno rehabilitacijo pod mentorstvom Zlatka Perića. Knjižnica Pobrežje
  • Cosplay - uprizarjanje namišljenih karakterjev. Fotografska razstava Aleša Šopingerja. Knjižnica Janka Glazerja Ruše.
  • Tihožitje. Razstavljajo člani likovne skupine društva Sena. Dela so nastala pod mentorstvom Natalije Šeruga Golob.  Knjižnica Bistrica ob Dravi
  • »Vsak vernik naj bere Sveto pismo v svojem maternem jeziku". Raztava ob 500 letnici začetka reformacije. Knjižnica Lovrenc na Pohorju.