Sokolov, Cvetka: V napačni zgodbi

Leto izida: 2017Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Mladinska knjiga avtorice Cvetke Sokolov V napačni zgodbi, opisuje zgodbo šestnajstletne Mance, ki je dijakinja na gimnaziji in se zaplete v razmerje z odraslim, poročenim  moškim. Razmerje, ki mora ostati skrito. 

Avtorica skozi oči junakinje prikaže zapleteno zgodbo, ki je napisana v prvi osebi. V knjigi je veliko žgečkljivih in erotičnih opisov spolnosti, jezik pa je zelo poetičen. Sokolova se poslužuje poezije, pesmi in verzov. Manco, ki igra kitaro in čudovito poje, s pomočjo glasbe in poezije popelje skozi razna vprašanja o situacijah in razmerjih v katerih se znajde. Tema odraščanja, sprejemanja razvijajočega se telesa, spolnosti, odnosov s profesorji, odnosov s sošolci in spoprijemanja z življenjem, vse to zasledimo v knjigi.

Dotakne se tudi tematike snemanja in fotografiranja golih posnetkov in izsiljevanja z njimi. Tematika, ki je danes vedno pogosteje prisotna ob vseh digitalnih napravah, ki nas obdajajo. Kaj je prav in kaj je narobe?! Manca se znajde v napačni zgodbi, Cvetka Sokolov pa nam njeno zgodbo mojstrsko odstre.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.