Sporočila za člane knjižničnega cikla

1

november

2017

Datum: 1.11.2017

Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel

MESEČNO SREČANJE

V torek, 7. novembra 2017, ob 17. uri,
vabljeni v Večnamensko dvorano Rotovž, Rotovški trg 2.

Glasbeni prikaz in pogovor Cvetane Mihelič z Emilom Baronikom, 55 let na odru mariborske opere

Baritonista Emila Baronika je odkril dirigent in direktor mariborske opere Jakov Cipci. Pevsko se je izobrazil na mariborski srednji glasbeni šoli pri prof. Milošu Brišniku. Emil Baronik je dolgoletni član SNG Maribor, saj se je njegov pevski angažma v operni hiši štajerske metropole začel z letom 1963. Od takrat je ustvaril čez 120 likov železnega opernega repertoarja, od katerih prednjačijo osrednje vloge v predstavah, kot so Seviljski brivec G. Rossinija, Donizettijev Don Pasquale, Porgy in Bess G. Gershwina, Ero iz onega sveta J. Gotovca, Mozartovi operi Figarova svatba in Così fan tutte, Verdijev Ljubezenski napoj in Puccinijevi operi La bohème in Gianni Schicchi. Kot osrednji interpret v muzikalih se je uveljavil v Wassermann-Leghovem Človeku iz Manche, Loewejevi My fair lady in Goslaču na strehi v stvaritvi J. Steina, J. Bocka in Sheldona Harnicka; briljiral je tudi v operetnih vlogah, kot denimo v Straussovem Netopirju. Svojo pevsko kondicijo in igralski potencial je Emil Baronik potrdil tudi z izjemnim številom predstav, ki v njegovi pevski karieri presega 4.000 nastopov. Za svoje umetniško delo in dosežke je prejel številne nagrade, med katerimi velja omeniti nagrado Prešernovega sklada in Glazerjevo nagrado, nedolgo nazaj pa je prejel tudi častni naziv Ambasadorja SNG Maribor. Vir: www.sng-mb.si

OBVESTILA

  • Animatorje študijskih skupin prosimo, da oddajo šolnine za mentorske ure (oktober, november) v tednu od 27. novembra do 1. decembra, med 10. in 12. uro, v prostorih uprave na Rotovškem trgu (pisarna Nataše Konec). Ob ponedeljkih in sredah lahko oddate prispevek za šolnino tudi med 14. in 15. uro v Knjižnici Rotovž. Bruto mentorska ura znaša 17€, kar se pomnoži s številom izvedenih ur, dobljeni znesek se nato deli na število udeležencev. V primeru nejasnosti lahko pokličete na 23 52 115 ali pišete na natasa.konec@mb.sik.si.
  • Obveščamo vas, da bomo formirali dodatno skupino MemoHelp in sicer 80+. Vse, ki bi si še želeli priključiti študijskemu krožku, kjer urimo možgančke, vabimo, da se nam pridružite na prvem srečanju skupine, ki bo v ponedeljek, 6. novembra, ob 14. uri v Učilnici 2, Rotovški trg 2, prvo nadstropje. Vabljeni!
  • Vabljeni na delavnico izdelave adventnih vencev iz naravnih materialov, ki bo v torek, 28. novembra, ob 17. uri v Učilnici 2, Rotovški trg 2, prvo nadstropje. Delavnico bo vodila Metka Lipnik. Material, ki ga želite uporabiti pri izdelavi vencev, prinesite s sabo (stari časopis, mah, bleščice, svečke,…) Prosimo za predhodne prijave.