Sporočila za člane knjižničnega cikla

3

maj

2018

Datum: 3.5.2018

Univerza za tretje življenjsko obdobje - Knjižnični cikel

V torek, 8. maja 2018, ob 17. uri,
vabljeni v Večnamensko dvorano Rotovž, na Rotovškem trgu 2/I.

SLOVENSKA FILANTROPIJA – predstavitev delovanja

Slovenska filantropija je nevladna organizacija, ki od leta 1992 deluje na področju prostovoljstva, migracij, medgeneracijskega sodelovanja, zdravja in razvojnega sodelovanja. V enoti v Mariboru trenutno potekajo projekti na področju prostovoljstva in migracij - Orientacijski tečaj za ljudi preseljene v RS na podlagi letne kvote in Dnevni center za migrante. Pri njihovem vsakodnevnem delu je aktivnih veliko prostovoljcev, ki so zelo dragoceni za pomoč osebam z mednarodno zaščito pri vključevanju  v lokalno okolje.

Urška Živkovič, ki nam bo predstavila delovanje organizacije, je koordinatorka prostovoljcev in koordinatorka aktivnosti v Dnevnem centru. Vabljeni!

OBVESTILA

V mesecu maju poteka Teden vseživljenjskega učenja 2018 (TVU 2018). Pričetek festivala je 11. 5. 2018 in traja do 20. 5. 2018.Tudi letos festival napoveduje skupne akcije, ki se jim lahko pridružite tudi vi. Na spletni povezavi si lahko ogledate katere dogodke so pripravili na Andragoškem zavodu v Mariboru: < http://www.azm-lu.si/images/seznam_hi%C5%A1nih_prireditev.pdf >

V soboto, 9. junija, vabljeni na 7. dan Mariborske knjižnice, na Rotovškem trgu, med 8.30 in 13.00. Znova bomo povezovali bregove z rekreacijskim tekom, na Rotovškem trgu bo za otroke kotiček pod drevesi in športni poligon, predstavitve na stojnicah. Upoštevan bo tudi -50% na vračilo gradiva z dolgom in na članarino. Na Glavnem trgu se bo predstavljal bibliobus in krvodajalski avtobus. Ob 11.00 bo koncert Challe Salle. V nedeljo, 10. junija, ob 21. uri bo v letnem avditoriju Lutkovnega gledališča predstava Bog Masakra, ki nam jo podarja SNG Maribor. Vstopnice za predstavo bodo članom Mariborske knjižnice na voljo na dan knjižnice v Knjižnici Rotovž, Pionirski knjižnici Rotovž in Čitalnici Rotovž.