Napovedujemo

Branje za življenje - Sezona 2019/2020

 

Lokacija: Lutkovno gledališče Maribor, Minoritska cerkev, Vojašniški trg 2a, Maribor

 

Petek, 4. oktober 2019 ob 19.uri – dr. Andrej Perko
Andrej Perko, psiholog, pisatelj, bralec. Že dolga leta vodi terapevtske skupine ljudi z raznovrstnimi težavami in stiskami po modificirani socialno-andragoški metodi dr. Janeza Ruglja. Njegova terapevtska skupnost šteje več kot sto članov, njegov bralni opus je obsežen, pisateljsko je povezan s knjigami, članki in intervjuji. Verjame, da lahko otroke vzgajamo le z vzgledom in z lastnim notranjim redom.

Petek, 8. november 2019 ob 19. urimag. Nastja Mulej
Nastja Mulej vedno rada obišče domače mesto, še posebej, če lahko spodbudi kaj pozitivnega. Motivatorka, predavateljica, inovatorka, trenerka, vse za razcvet pozitivne psihologije in spodbujanje kreativnega razmišljanja. Želi, da bi vsi ustvarjali in živeli v tolerantni in inovativni družbi.

Petek, 6. december 2019 ob 19.uri mag. Aleš Vičič
»Moj glavni cilj je, da športniki psihološko napredujejo in s tem vrhunsko funkcionirajo na treningih in tekmah.« Gost v decembru je več kot 20 let eden vodilnih strokovnjakov za psihološko pripravo športnikov. Skozi celotno kariero pa je tesno povezan tudi s sekcijo za psihologijo športa pri Društvu psihologov Slovenije. Verjame, da športniki s pomočjo psihološkega napredka vrhunsko funkcionirajo in s tem dosegajo vrhunske rezultate.

Petek, 10. januar 2020 ob 19.00Marija in Andrej Štremfelj
»Alpinista, gorska vodnika, starša, stara starša – ne nujno v tem vrstnem redu, nedvomno pa v polnem pomenu besede. Človeka, ki zajemata življenje s polno žlico in se ničemur, kar ljubita, ne odpovedujeta, pa čeprav gre za skoraj nezdružljivo aktivno gorništvo in pozorno starševstvo.« (Delo, 16.10.2015)

Petek, 7. februar 2020 ob 19.00 – Janja Vidmar
Na predvečer slovenskega kulturnega praznika bomo v svet umetnosti stopili s pisateljico Janjo Vidmar. Potovali bomo skozi besede, po njeni poti ustvarjanja za mlade in odrasle. Dotaknili se bomo njenega raziskovanja in iskali odgovor, kako lahko s pomočjo mladinske problemske literature spodbujamo vrednot. Tudi takšne, kot je branje za življenje.

Petek, 6. marec 2020 ob 19.00 – Aleksandra Kelc
Mesec marec ima v sebi toliko ženske duše, da bomo ob trkanju na te praznike gostili avtorico Aleksandro Kelc. Pomagala nam bo, da se bomo naučili živeti zavestno, igrivo in še bolj ljubeče, in to sedaj!

Petek, 3. april 2020 ob 19.00 – dr. Jože Ramovš
Jože Ramovš, predavatelj, profesor, pisatelj, pedagog razmišlja o temah, ki nas spremljajo na različnih postajah življenja in jih bomo v mesecu knjig postavili v ospredje: sožitje med ljudmi in staranje, zasvojenosti in omamljanje, branje na poti iskanja sebe in smisla življenja ter spoznavanja celostne podobe človeka. V njegovi telesni, duševni, duhovni, socialni, razvojni in bivanjski razsežnosti. Spregovorili bomo o programih za kakovostno življenje in sožitje med ljudmi na osnovi vsakdanjih sredstev.

Petek, 8. maj 2020 ob 19.00mag. Ana Nuša Kern
Ana Nuša Kern, ravnateljica javne osnovne šole Preserje pri Radomljah, zasebno mama in babica treh vnukov, že vrsto let orje ledino z drugačnim pristopom, ki v ospredje odločno postavlja odgovornost za svoja dejanja. Osnovna šola Preserje pri Radomljah ima prva v Sloveniji in Evropi naziv Glasserjeva kakovostna šola. Pogovarjali se bomo o teoriji izbire, ki jo lahko navežemo tudi na vprašanje: brati ali ne brati.

Naš partner: Lutkovno gledališče Maribor

Brezplačne vstopnice za prireditev lahko prevzamete na blagajni Lutkovnega gledališča Maribor.