Möderndorfer, Vinko: Jaz sem Andrej

Leto izida: 2018Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Zgodba Andreja, ki prihaja v puberteto, se začne z ločitvijo staršev in selitvijo s podeželja v mesto. Andrej mora v novo šolo, kjer nikogar ne pozna. Spoprijatelji se z deklico Sonjo, ki mu najprej pove, da je lezbijka in da jo fantje ne zanimajo. Prijateljstvo med njima počasi, a uspešno raste, pomagata si pri matematiki, skupaj repata in se imata super. Šele ko Andreja opazi sošolka in se začne z njim poljubljati, Sonja pokaže svoje ljubosumje, ki končno pripelje do naslednjega koraka med njima. Postaneta fant in punca. Pisatelj se dotakne vprašanja odraščanja, spolnega razvoja in tudi prve izkušnje spolnosti med najstniki. Posebej pa je v ospredju še odnos s starši, starimi starši in težavami, s katerimi se v življenju soočamo. Naj zaključim, da je to še en mojstrsko napisan roman Vinka Möderndorferja, s čudovitimi ilustracijami Jureta Engelsbergerja, ki vam ga z veseljem priporočam.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.