McManus, Karen: Eden od nas laže

Leto izida: 2018Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

V knjigi imamo štiri osrednje junake, ki nam pripovedujejo zgodbo vsak s svojega zornega kota. Bronwyn je odlična dijakinja, z željo, da bi študirala in v življenju uspela. Cooper je uspešen športnik, igralec bejzbola. Addy pa kot dekle Jaka, pomembna in popularna. Ostane še Nate, upornik in prestopnik. Predstavljajo poosebljene najstniške stereotipe.

Nekega dne so vsi štirje pridržani po pouku zaradi uporabe mobilnih telefonov. Z njimi je tudi Simon, urednik spletnih tračev, v katerih razkriva skrivnosti učencev. Sam sebe poimenuje vsevedni pripovedovalec. Ko popije lonček vode, se zgrudi zaradi alergijske reakcije in nato v bolnici umre. Vsi prisotni pa postanejo osumljenci umora.

V lončku, so po preiskavah odkrili arašidovo olje, na katerega je Simon močno alergičen. In začne se policijska preiskava. Vsak od naših osumljencev pa skriva vsaj eno, če ne več skrivnosti, ki jih je želel Simon objaviti. Kdo je krivec in katere skrivnosti skrivajo naši junaki si preberite v skoraj detektivski knjigi Eden od nas laže.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.