Kramer, Irmgard: Na koncu sveta sem srečala Noaha

Leto izida: 2018Področje: Leposlovje od 13. – 15. leta - MCiljna skupina: mladi

Glavna junakinja, edinka in hči zdravnikov, se nekega poletnega julijskega dne s starši odpravi na podelitev priznanja za socialni projekt, ki sta ga izvedla in bila zanj nagrajena. Med podelitvijo se odpravi malo raziskovati po kraju, saj jo jezi, da ji niso dovolili s sošolko na jadranje po Sredozemskem morju. Poleg železniške postaje zagleda staromoden rdeč kovček. Dekle si kovček prilasti, prav tedaj pa pripelje džip, voznik pa zakliče »Irina Pawlowa«. Tako izvemo, čigava last je kovček. Naše dekle pa sedaj dobi novo identiteto in nalogo: naučiti bo morala Noaha plavati. Ko prispe v oddaljeno in skrivnostno vilo Morris spozna njene prebivalce. Poleg Noaha, za katerega izvemo, da je slep, še sestro Fidelis, odgovorno za Noaha, šoferja Viktorja, ki je tudi vrtnar, lovec, nakupovalec in hišnik, ter kuharja in odgovornega za gospodinjstvo, Anselma. Pestra druščina, ki skrbi za Noaha.

Zgodba se zaplete, ko se naša junakinja v Noaha zaljubi in, ko ji on zaupa, da ga zadržujejo v ujetništvu. Ji bo uspelo rešiti Noaha in tudi sebe iz te vile, ki je vse kaj drugega od tega kar se zdi. Knjiga ima nepredvidljiv konec, ki te pustil brez besed in ti da misliti.

Ana Dolinšek

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.