Feth, Monika: Ptička iz sračjega gnezda

Leto izida: 2002Področje: Leposlovje od 10. do 12. leta - PCiljna skupina: otroci
Dole bo čez nekaj dni dopolnila dvanajst let in skupaj z dedkom bosta praznovala rojstni dan. Priprave na praznovanje so v teku. A vse se zelo zaplete. Njen šestnajstletni brat Fredi se namreč odloči, da bo prekinil z družinsko tradicijo in obrtjo – krajo. Oče ga spodi od doma. Zdaj je Dole prvič razpeta: med vdanostjo bratu, ki ji je bil vedno vzornik in prijatelj, in svojo veliko družino, ki je krajo vedno prikazovala tako, da se je Dole zdela razumljiva in opravičljiva. Morala se bo odločiti. Ne samo zato, ker jo odrasli kot vabo že jemljejo s sabo na tatinske pohode, ampak tudi zato, ker se zelo zaljubi. Ko ji fant pove, da je njegov oče policist, poskuša prekiniti stike z njim in tudi družina ji prepove zmenke. A čustva ne ugasnejo, pa tudi notranji glas jo opozarja, da so vrednote v njeni družini postavljene na glavo. Kako bo ravnala Dole? Se bo podredila družinski tradiciji ali iskala svoje poti?
 
Lidija Gačnik Gombač

Komentar

Vabimo vas, da napišete vaše mnenje, komentar ali pripombo o knjigi. Prosimo, da pred oddajo komentarja vpišete ime in elektronski naslov.
Elektronski naslov ne bo viden na straneh in ga bomo uporabili, če bomo kontaktirali z vami glede vašega mnenja, komentarja ali pripombe.