Bili smo na podelitvi Branju prijazna občina 2017

4

december

2017

Tip prireditve: Drugo

Ciljna skupina: odrasli

Bili smo na podelitvi nazivov Branju prijazna občina 2017

Ponedeljek, 4. decembra, ob 12.00 uri, v avli Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, Kranj.

Zbrane so nagovorili predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. Milan Brglez, minister za kulturo Republike Slovenije, Anton Peršak, ki sta izrazila nadaljnjo podporo projektu tudi v prihodnjem letu in župan Mestne občine Kranj, Boštjan Trilar.


Naziv Branju prijazna občina, ki ga podeljuje Združenje splošnih knjižnic v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in Ministrstvom za kulturo, je bil letos podeljen prvič.

 

Nazive sta prejeli dve mestni občini, in sicer Mestna občina Ljubljana in Mestna občina Kranj ter šestnajst občin, in sicer Črna na Koroškem, Hrastnik Hrpelje-Kozina, Ivančna Gorica, Kamnik, Krško, Prevalje, Radovljica, Slovenske Konjice, Sveti Andraž v Slovenskih  Goricah, Škofja Loka, Šmartno pri Litiji, Velike Lašče, Trzin, Tržič in Žalec.

 

S projektom Branju prijazna občina so želele splošne knjižnice v okviru Združenja splošnih knjižnic in v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije ter Ministrstvom za kulturo spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov za izboljšanje bralne pismenosti, spodbujanje branja in razvoj bralne kulture in k zavedanju, da je branje življenjska vrednota. Projekt je bil odprt med 8. februarjem in 3. decembrom 2017.
Besedilo natečaja in prijavnica. Več o tem...